sobota 26. januára 2013

Chupacabra znovu útočí!


Monštrum bolo videné v oblasti Karpát v horskej dedine Golyn, kde si za svoje obete vybral králiky. Rodina Paraschakovcov chová králiky už mnoho rokov, ale takýto incident sa im stal prvýkrát. Majiteľka farmy Lessia Paraschakova povedala, že neznáme zviera doslova rozhrýzlo zámky na klietkach a vysalo krv zo všetkých králikov. Najviac prekvapujúce a desivé podľa nej je, že mrtvé telá zvierat ponechalo úplne neporušené. Je veľmi nepravedpodobné, že taký útok mohla spáchať líška alebo vlk.


Za posledných sedem mesiacov zaznamenali desiatky útokov na dobytok. Tajomné zviera "úradovalo" v regiónoch Kyjeva, Levova, Chmelnicka, Ternopilu a Chrenihivu. Zoológ Dmitri Isonkin sa pokúsil vysvetliť Hlasu Ruska, prečo je existencia Chupacabry len jednou z horských legiend a kto mohol vysať krv zvierat na Ukrajine: "Samozrejme, že všetky tie strašné príbehy o zvieratách, ktorým vysala krv tajomná Chupacabra,nie sú ničím iným, ako výmyslami ľudí - buďme úprimní - nie práve vzdelaných. Tým skôr, že na vlastné oči nikto toot tajuplné zviera nevidel a všetci, ktorí ho údajne videli, sa často vo svojich opisoch rozchádzajú. Podobným spôsobom môžu prepadávať zvieratá tvory choré besnotou, zvlášť v období hydrofóbie. Vtedy zvieratá môžu byť agresívne, objavujú sa u nich halucinácie. To znamená, že zaútočia, ale tela sa nedotknú."
Chupacabra je moderná latinskoamerická mýtická bytosť, ktorá údajne po nociach vysáva krv kôz a oviec cez ich krk. Je to akýsi druh upíra vo svete zvierat. Samozrejme, zoológia ho neuznáva, podobne ako Nessie či Bigfoot. Prvé správy o tomto tvorovi pochádzajú zo začiatku 90. rokov z Portorika, ale medzičasom sa objavili hlásenia z celej Strednej a Južnej Ameriky. Údajne vyzerá ako kengura s črtami človeka, psa a netopiera, na chrbte má dlhé ostne. Názory na jej vzhľad sa však rôznia.




26.1.2013

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára